Vreugde

 

Het woord vreugde zet aan tot denken. Ik vind dat het woord vreugde een gewichtig en belangrijk gevoel uitdrukt. Er zijn voor een mens veel redenen om blij te zijn; blij dat je iemand weer ziet, blij dat je een tentamen hebt gehaald, blij dat het werk goed is verlopen. Het gevoel van vreugde gaat volgens mij verder en dieper dan blijdschap. Het is een gevoel waar je niet persť door hoeft te lachen. Het kan juist ook een gevoel zijn van ontroering. Een gevoel van vreugde kan ook te maken hebben met pijn, verdriet en tegenslagen. Misschien mag je wel zeggen dat de diepte van de vreugde wordt bepaald door de mate waarin je pijn en tegenslagen bewust hebt doorleefd. Vreugde heeft voor mijn gevoel dan ook niets te maken met dromen en wensen, maar met de realiteit van het leven. Vanuit de realiteit van je bestaan ga je je realiseren dat er mensen, gevoelens en situaties zijn waaraan je je vast kunt klampen en die ervoor zorgen dat je het leven als zeer waardevol ervaart.

De Engelen die via Lhyza spreken, praten op een zeer realistische manier over het bestaan hier op aarde. Het leven van een ieder dient een doel. Het grote doel is dat je door alles wat je meemaakt gevoel en inzicht gaat ontwikkelen. Een gevoel waaruit respect en liefde blijkt voor al het leven. Jezus de Christus heeft ons hier zeer veel over uitgelegd en heeft alles voorgeleefd.

Als je je realiseert dat ieder mens het gevoel van liefde en respect aan het leren is en dat er geen eeuwige verdoemenis is, maar een eeuwig voortgaan, dan leidt dit inzicht bij veel mensen tot een gevoel van vreugde en opluchting.

Dit gevoel van vreugde leidt niet automatisch tot een oplossing van de problemen die een mens ervaart in zijn leven. Het gevoel van vreugde kan wel een belangrijke stimulans zijn om door te zetten en te durven.

Het Goddelijke leerprogramma dat ieder mens (tijdens vele levens op aarde) moet doorleven is intensief. Omdat wij mensen vaak niet de juiste keuzes maken, moeten we regelmatig tegenslagen doorleven. Het begint voor ieder mens al tijdens de opvoeding. De ouders begrijpen het kind niet altijd even goed of zijn soms ronduit te hard geweest. Een kind incasseert deze kwetsingen, die vervolgens leiden tot reacties bij het kind. Het kind wordt bijvoorbeeld te stil of krijgt juist een grote mond. Ook kan het kind in zijn puberjaren vluchten in overmatig uitgaan en seksualiteit. Deze seksualiteit leidt vaak tot een partnerkeuze die emotioneel gezien niet persť de juiste keuze hoeft te zijn.

Dit alles is vaak niet een kwestie van bewust fouten willen maken. Het heeft meer te maken met het feit dat veel kinderen te weinig uitleg krijgen over hun gevoelsleven en reacties. Veel kinderen hebben hier weinig tot geen gesprekken over met hun ouders. Een partnerkeuze op basis van seksuele aantrekkingskracht leidt voor veel mensen tot teleurstellingen binnen het huwelijk. Het gevoel dat de ander je niet begrijpt en ook niet wil veranderen, ondanks dat je hem of haar al zo vaak hebt uitgelegd hoe het zou kunnen, overheerst. In een dergelijke situatie van onkunde is het dan ook logisch dat veel ouders vaak niet goed omgaan met de emotionele ontwikkeling van hun kinderen. En zo is de cirkel rond.

De strijd die ik beschrijf voeren heel veel mensen. Door deze strijd kom je tot inzicht. Maar het is wel inzicht dat je verkrijgt door het incasseren van klappen. Een echtscheiding of een teleurstellend huwelijk mogen we toch echt wel beschouwen als een klap voor alle betrokkenen. Maar een mens hoeft niet alleen klappen te incasseren om te kunnen leren. Als mensen uitleg krijgen over hun emotionele ontwikkeling, over hun ouderschap, over hun puberjaren en kindertijd, over partnerkeuze en seksualiteit dan kunnen ze ook op deze manier inzicht verwerven. Dit inzicht zorgt er dan voor dat je beter in staat bent goede keuzes te maken en dat je beter bestand bent om met tegenslagen om te gaan.

De Engelen die via Lhyza spreken geven uitleg over alle facetten van het leven. En je ziet dan vreugde ontstaan bij mensen. Niet omdat hun problemen zijn opgelost, maar omdat ze informatie krijgen, waardoor ze weer weten hoe ze met bepaalde situaties kunnen omgaan.

De informatie die de Engelen over het leven geven en die door ons, apostelen, wordt doorgegeven leidt tot het gevoel dat je het leven emotioneel gezien aankunt. Dit is een reden voor vreugde.


Terug naar Thema's
 

home                                                                      auteursrecht