Hemelvaart en Pinksteren

Hemelvaart

Zo’n veertig dagen na het joodse Paasfeest, toen de Christus met zijn apostelen samen was, ging Hij naar de hemel, met de belofte dat de Heilige Geest over hen zou komen.

Pinksteren

Het nieuws, dat Jezus opgestaan was uit de doden, was overal te horen. Dit tot grote ergernis van de hogepriesters en het Sanhedrin, de joodse raad. En juist in een tijd dat er erg veel joden uit alle windstreken in Jeruzalem waren. Het pinksterfeest was van oudsher een joods feest (een oogstfeest, ook wel het wekenfeest) dat veel mensen trok. Tijdens dat feest werden de apostelen heel sterk beïnvloed door de Heilige Geest en zij konden daardoor in verschillende talen spreken. Ook konden zij namens de Christus verschillende tekenen verrichten, zoals het doen van genezingen. Deze wonderen trokken enorm de aandacht en door een toespraak van Petrus lieten heel veel mensen zich dopen. Veelal wordt deze gebeurtenis gezien als het begin van de Christelijke kerk.

Voor de hogepriesters waren deze ontwikkelingen natuurlijk een doorn in het oog. Ondanks hun grote woede hierover lieten ze de apostelen en steeds vaker ook andere gelovigen toch hun werk doen. Enerzijds omdat ze de hoop hadden dat het vanzelf zou doodbloeden en anderzijds was er de angst dat door het snel groeiende aantal gelovigen, ze zich de woede van het volk op de hals konden halen. Zo bleef de Christelijke geloofsgemeenschap tegen hun wil in groeien.

Veel gebeurtenissen die in de bijbel worden beschreven hebben erg veel overeenkomsten met de situatie nu, in onze tijd. Als je deze verhalen in de bijbel leest, denk je vast: ik zou ook aan de kant gestaan hebben van de Christus. Maar is dat werkelijk zo? Hoe kan het dan, dat Hij toch veroordeeld werd en ter dood gebracht? Daar waren mensen voor nodig. Mensen als u en ik. Ook door niet te reageren en iets te laten lopen ben je medeveroorzaker. Een heel grote groep mensen heeft het toentertijd laten gebeuren.

Jezus de Christus en ook de apostelen konden, in Zijn naam, wonderen verrichten. Als bewijs dat er iets bijzonders aan de hand was.

Nu is er ook een Goddelijke Opdracht. Al 30 jaar spreken Engelen door  Lhyza  tot ons en geven de informatie die nodig is om het Christendom te stimuleren. Dat vertellen wij graag door aan alle mensen:

Wie oren heeft, die hore.