Het nieuwe leven

‘Wees als gehoorzame kinderen en geef niet opnieuw toe aan de begeerten waardoor u vroeger, toen u nog onwetend was, werd beheerst, maar leid een leven dat in alle opzichten heilig is, zoals Hij die u geroepen heeft heilig is. Er staat immers geschreven: ‘Wees heilig, want Ik ben heilig.’         1 Petrus 1: 14-16

Deze woorden van Petrus geven aan hoe wij ons het beste kunnen gedragen wanneer wij het woord van God ontvangen. Hij zegt dat je gehoorzaam moet zijn als kinderen en moet doen wat God ons vertelt.

Nu in deze tijd worden Zijn woorden naar ons gebracht door Zijn Engelen. Het zijn heilige woorden die ons beter laten ontwikkelen en voelen. Maar deze woorden kunnen alleen hun werk doen als wij onze begeerten en gedachten van vroeger achter ons laten. Nog al te vaak voelen en denken we zoals wij vroeger zijn opgevoed of hebben gedacht. Gods Engelen werken hard om ons te laten inzien dat deze gedachten een beter leven in de weg staan. Maar hoe vaak houden wij nog vast aan de gewoontes van toen, die niet altijd zuiver of heilig waren? Gevoelens van wraak en hebzucht of gevoelens van boosheid van vroeger die nu nog binnen in ons leven.

Er is ons al veel uitgelegd over wat ons overkomen is in onze opvoeding en hoe wij daarmee om kunnen gaan; wij zijn daarom niet meer onwetend. Toch beheersen deze gevoelens van vroeger ons leven nog regelmatig. Laten we niet meer toegeven aan deze gevoelens en gedachten maar in plaats daarvan het heilige gevoel aanvaarden, laten we dat wat Gods Engelen ons nu brengen en wat de Christus ons heeft voorgedaan tot ons nemen.

‘Val niet meer terug in de gewoontes van vroeger,’ is Zijn boodschap. Laten we ons daar bewust van zijn en als kinderen geloven en doen wat nu naar ons gebracht wordt vanuit de Hemelen, want dan kunnen wij pas heilig worden.